Opozorilo
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke s katerimi zagotavljamo polno funkcionalnost strani.
 Več o piškotkih


Izberi filtre
Izberi filtre
e-NOVICE
želim prejemati na e-naslov:
Pošlji
Zadnji ogledani artikli

  SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

  Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine na spletnem naslovu https://gramatex.si (v nadaljevanju: spletne trgovine Gramatex)

  Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Gramatex opredeljujejo pogoje uporabe spletne trgovine Gramatex, pogoje nakupa prek spletne trgovine, varstvo osebnih podatkov in druge pravice in obveznosti uporabnika in ponudnika.

  Lastnik spletne trgovine Gramatex je podjetje GRAMATEX d.o.o. izvoz-uvoz in trgovina Begunje na Gorenjskem,
  skrajšana firma podjetja je: Gramatex d.o.o.,
  s poslovnim naslovom Zgoša 20, 4275 Begunje na Gorenjskem.
  Podjetje je pri sodišču v Kranju vpisano pod številko 10483300 in ima dodeljeno ID za DDV SI 13101102 in matično številko 5763622000.
  Osnovni kapital podjetja je 8.763,00 EUR.

  Z uporabo spletne trgovine Gramatex, uporabnik potrjuje, da je seznanjen s temi pogoji, jih sprejema in se z njimi strinja.

  Kontaktni podatki spletne trgovine Gramatex

  Uporabniki se lahko po potrebi za dodatnimi informacijami obrnejo na podjetje Gramatex prek naslednjih komunikacijskih poti:
  - kadarkoli prek spletnega kontaktnega obrazca v spletni trgovini Gramatex
  - kadarkoli prek e-naslova gramatex.slo@gmail.com in gramatex.trgovina@gmail.com
  - v času delovnih ur trgovine na naslovu Zgoša 20, Begunje na Gorenjskem
  - v času delovnih ur trgovine prek telefona 04 5334134
  - osebno v trgovini v obratovalnem času

  Podjetje Gramatex kot lastnik spletne trgovine Gramatex se zavezuje, da bo uporabniku vedno omogočala dostop do informacij naslednjih tipov:
  - kontaktni podatki, ki so javno objavljeni v teh splošnih pogojih
  - podatki o podjetju, ki so javno objavljeni v teh splošnih pogojih
  - bistvene lastnosti blaga, ki je naprodaj v spletni trgovini, ki so javno objavljene v spletni trgovini pri posameznih artiklih.

  V kolikor uporabniku objavljeni podatki o prodajnem blagu na zadoščajo, mu bo Gramatex d.o.o. ponudil morebitno obstoječe dodatne podatke, ki jih bo na zahtevo/željo uporabnika posredoval prek ene od v teh splošnih pogojih navedenih komunikacijskih poti.
  - podatke o ceni blaga in stroških povezanih z nakupom blaga v spletni trgovini Gramatex, vključno z davki in morebitnimi drugimi dajatvami, povezani z nakupom, dostavo, izpolnitvijo naročila
  - informacij o pravici odstopa od nakupa - v skladu s 43. č členom ZvPot, vključno s pogoji za odstop in povezanimi stroški
  - podatki o osebi za reševanje postopka pritožbe
  - podatki o veljavnosti cen in posebnih ponudb, ki bodo javno objavljeni v spletni trgovini Gramatex

   

  Nakup v spletni trgovini Gramatex

  V spletni trgovini Gramatex lahko nakupujejo tako fizične kot pravne osebe. Za nakup ni potrebna registracija kupca.
  Uporabnik opravi nakup tako, da izbere želeni izdelek in ga doda v košarico s klikom na ustrezen gumb, nadaljuje z izborom podatkov za način dostave, način plačila in morebitnimi dodatnimi opombami in zaznamki nakupa.
  Preden uporabnik dokončno potrdi nakup se mu vsi podatki prikažejo v končni pregled in odločitev.
  Skupaj s podatki nakupa bodo prikazane tudi cene blaga, ki ga je izbral, morebitni stroški dostave in podatki, ki jih je navedel za dostavo in način plačila.
  Ob uspešno oddanem naročilu bo uporabnik na vpisani e-naslov prejel tudi hitro potrdilo s povzetkom podatkov nakupa.

  Dostava in poštnina v spletni trgovini Gramatex

  Stroške nakupa v spletni trgovini Gramatex predstavljajo stroški dostave in stroški plačila.
  Cene dostave in plačil so:
  - strošek dostave blaga, ki je vredno do 39€, poslane na naslov stranke v Sloveniji s Pošto Slovenije znašajo 4,99 €
  - strošek dostave blaga, ki je vredno več kot 39€, poslane na naslov stranke v Sloveniji s Pošto Slovenije znašajo 0 € (ni nobenega stroška dostave za stranko)
  - strošek dostave blaga, ki je vredno do 39€, poslane na naslov stranke v Sloveniji z dostavn službo DPD 2,99 €
  - strošek dostave blaga, ki je vredno več kot 39€, poslane na naslov stranke v Sloveniji z dostavno službo DPD 0 € (ni nobenega stroška dostave za stranko)
  - strošek plačila po predračunu – 0 €
  - strošek plačila ob osebnem prevzemu v trgovini – 0 €
  - strošek plačila od prevzemu blaga od poštarja Pošte Slovenije ob dostavi na dom (plačilo po povzetju) – min. 0,96 € - to je storitev, ki jo po svojem ceniku zaračuna Pošta Slovenije za izvedbo plačila.

  Predviden rok dostave za blago kupljeno v spletni trgovini Gramatex je običajno 2-7 delovnih dni po prejetem naročilu oz. prejetem plačilu. Rok začne teči prvi delovni dan po oddaji naročila. V času prodajnih akcij se ta rok lahko podaljša.

  Varnost nakupa

  V spletni trgovini Gramatex se za prenose podatkov po omrežju uporablja tehnologija SSL, ki skrbi za kodiranje vseh prenešenih podatkov med strežnikom spletne trgovine in uporabnikom.
  Uporabnik je za varovanje podatkov nakupa, ki so mu bili posredovani na njegov računalnik odgovoren sam.
  Uporabnik sam odgovarja za resničnost in točnost vseh podatkov, ki jih bo posredoval ob nakupu in zanje prevzema odgovornost.

  Plačilo nakupa v spletni trgovini Gramatex
  Uporabniku se pred potrditvijo nakupa ponudijo različni načini plačil, med katerimi lahko samostojno izbira.
  Z izbranim načinom plačila so povezani morebitni dodatni stroški, ki so uporabniku predstavljeni pred dokončno potrditvijo nakupa.
  V primeru izbire plačila po predračunu, bo uporabniku pred izvedbo posredovan po e-pošti veljaven predračun z vsemi potrebnimi podatki za izvedbo plačila prek nakazila na TRR podjetja Gramatex.

  Blago in cene
  Vse objavljene cene v spletni trgovini Gramatex veljajo le v spletni trgovini in se lahko razlikujejo od cen v drugih oblikah prodaje.
  Vse navedene cene vsebujejo zakonsko določen DDV. Vse cene veljajo le v trenutku nakupa in se lahko spremenijo brez predhodnega opozorila.
  Fotografije ob izdelkih so naše fotografije dejanskega blaga in vzorcev, ki jih posnamemo sami v trgovini. Pri zelo svetlem blagu lahko pride do odstopanj v odtenku barve blaga, ki so posledica različnih barv svetlobe v prostoru. V kolikor barva prejetega blaga ne ustreza tisti, ki ste jo želeli, lahko tako blago zamenjate ali vrnete.
  Postopek zamenjave ali vračila je opisan v poglavju »Pravica do odstopa od nakupa in vračilo kupljenega blaga«. Gramatex d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe opisov in fotografij brez predhodne najave.
  Gramatex d.o.o. si zaradi specifike prodaje metražnega blaga pridržuje pravico do umika izdelka iz prodaje brez predhodne najave. Izdelki, ki so na voljo na razpoložljivi zalogi v podjetju bodo predani v dostavo kupcu najkasneje naslednji delovni dan po dokončni obdelavi naročila.
  V trgovini prikazujemo izdelke, ki jih imamo na zalogi. Zaradi specifike prodaje metražnega blaga ob izdelkih ne moremo izpisovati točne količine blaga, ki je na voljo. Za izdelke, ki jih na zalogi ni dovolj, da bi se naročilo uspešno zaključilo bomo kupca neposredno kontaktirali (telefon, e-pošta) in mu ponudili možnost, da brez stroškov naročilo prekliče ali delno spremeni.

  Pravica do odstopa od nakupa in vračilo kupljenega blaga

  Pri nakupu blaga prek spletne trgovine Gramatex ima kupec pravico, da naročilo iz kakršnegakoli razloga in brez obrazložitve prekliče ali vrne v 14 dneh.

  Pogoji za odstop od nakupa:
  -Kupec podjetju Gramatex d.o.o., na vsaj enega od načinov opisanih v Zakonu o varstvu potrošnikov sporoči in/ali, posreduje izjavo, da odstopa od pogodbe.
  Kupec lahko uporabi OBRAZEC ZA UVELJAVITEV PRAVICE POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE, ki je pripet na dnu teh splošnih pogojev.
  - Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od nakupa, je samo neposreden strošek vračila blaga.
  - Kupec mora blago vrniti najkasneje v štirinajstih (14) dneh od sporočila o odstopu od nakupa.
  - Vračilo blaga v roku za odstop, ki mu ni priložena nobena oblika odstopne izjave, ali podatek s katerim bi lahko vračilo povezali z drugo obliko take odstopne izjave se ne šteje za odstop od pogodbe.
  - Stroške vračila krije pošiljatelj sam, razen če je vnaprej pisno dogovorjeno drugače.
  - V primeru dostave na stroške podjetja Gramatex, bodo kupcu obračunani stroški vračila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.
  - Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja, ponudnik ne odgovarja.
  - Kupec mora blago vrniti nepoškodovano, v enakih parametrih kot je bilo kupljeno - količini, embalaži, pakiranju, razvrstitvi, obliki, barvi, teksturi, obrabi.
  - Kupec blaga le tega v primeru vračila ne sme uporabljati.
  - Kupec lahko opravi ogled blaga, ki je nujen za ugotovitev lastnosti. Kupec je sam odgovoren za zmanjšanje vrednosti blaga, če je le to posledica ravnanja, ki ni potrebno za ugotovitev lastnosti blaga.
  - Kupec lahko odstopni izjavi priloži podatke o želenem načinu vrnitve opravljenih plačil, ki jih bo Gramatex d.o.o. upošteval.
  -Vračilo sredstev bo opravljeno nemudoma, najkasneje pa v roku štirinajst (14) dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Sredstva Gramatex lahko zadrži do prejema dokazila, da je potrošnik blago poslal nazaj.
  -Veseli bomo, če nas bo kupec pred vračilom blaga obvestil po mailu gramatex.trgovina@gmail.com. S takim sporočilom bomo postopek odstopa od pogodbe zelo pospešili in enostavneje rešili v korist in zadovoljstvo kupca.

  Skladno s 3. alinejo 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, potrošnike obveščamo, da ne priznavamo nobenega izvajalca IRPS.

  Skladno s 4. alinejo 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, objavljamo povezavo za spletno reševanje sporov. http://ec.europa.eu/odr.

  Blago z napakami

  V kolikor ima blago stvarne napake mora kupec v zakonskem roku obvestiti Gramatex d.o.o. o napaki in v natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da blago pregleda.
  V zvezi s tem se uporabljajo zakonske določbe Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.
  Gramatex d.o.o. kot prodajalec prevzema odgovornost za stvarne napake blaga, skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov:
  Prodajalec odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v roku do dveh let, odkar je bila stvar izročena.

  Stvarno napako prav tako opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov.

  Varstvo osebnih podatkov

  Z nakupom v spletni trgovini Gramatex kupec dovoljuje, da sme družba Gramatex d.o.o. kot upravljavec zbirke osebnih podatkov, posredovane osebne podatke uporabiti in obdelovati v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov ter z namenom, ki je določen v nadaljevanju.
  Upravljavec obdeluje osebne podatke uporabnika, ki jih je le-ta vnesel v nakupni obrazec (ime, priimek, naslov, poštna številka, kraj, telefon ali GSM - neobvezno, elektronski naslov, pri pravni osebi naziv podjetja) Prav tako pa se zbirajo tudi naslednji podatki: podatki o nakupih in obračunanih ugodnostih: datum nakupa, vrsta nakupa, vsebina nakupa, vrednost nakupa, način plačila. Gramatex d.o.o. bo osebne podatke uporabil za potrebe izpolnitve naročila (izvajanje denarne transakcije, izstavitev računa, dostava izdelka) in ostalo z naročilom povezano in potrebno komunikacijo.
  Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so se zbirali oziroma obdelovali, oz. kolikor dolgo to narekuje pristojna zakonodaja. Uporabnik s sprejetjem teh splošnih pogojev poslovanja tudi potrjuje, da je seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, v skladu z določbami vsakokratno veljavnega zakona, ki ureja varstvo osebnih podatkov.
  V primeru morebitnih vprašanj v zvezi z varstvom osebnih podatkov, lahko uporabnik informacije poišče prek v teh pogojih objavljenih komunikacijskih poti.

  Piškoti (ang. Cookies)

  Piškoti so datoteke, ki so pogosto sestavljene iz unikatnega niza številk in črk in jih naprave uporabljajo za izboljšanje uporabniške izkušnje.
  Piškoti se zapišejo v vaš spletni brskalnik in jih od tam lahko tudi kadarkoli pobrišete ali pregledate.
  Na naši spletni strani uporabljamo storitev beleženja obiskov na spletni strani Google Anaytics, ki za svoje delovanje uporablja piškote.

  Vrste uporabljenih piškotkov:
  Piškoti za analitične namene (Google Analytics) podjetja Google Inc (Google)
  Piškoti zabeležijo uporabniško sejo na naši spletni strani. Piškoti o uporabi spletne strani in vašem IP naslovu se prenesejo in shranijo na Googlovem strežniku v ZDA. Google bo podatke posredoval tretjim, v kolikor je to zakonsko zahtevano. Google vašega IP naslova ne bo povezal z drugimi podatki, ki jih hrani Google. Več informacij o piškotkih Google Analytics si lahko preberete tukaj: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage.

  Piškoti, ki so potrebni za obisk in uporabo spletne strani.
  Piškoti so nujni za delovanje spletne strani in se izbrišejo, ko niso več potrebni.
  Ker piškoti ustrezajo izjemi 157.člena ZEKom-1 (Ur.l.RS št.109/12) se ustvarijo tudi, če se uporabnik spletne strani ne strinja z uporabo piškotkov.

  Podatkov, zbranih s pomočjo piškotov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen podjetju Google.

  Nadzor nad piškoti
  Piškote lahko naknadno zavrnete in izbrišete v nastavitvah brskalnika.
  Nekateri brskalniki ponujajo možnost »ne sledi mi« ali »do-not-track«, kar pomeni, da lahko zavrnete uporabo piškotov povsod. To lahko povzroči nedelovanje ali napačno delovanje nekaterih spletnih strani.

  Hranjenje pogodbe o nakupu

  Pogodba med podjetjem Gramatex in kupcem je sklenjena, ko Gramatex potrdi prejem naročila. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.
  Sklenjene pogodbe se hranijo na sedežu podjetja Gramatex, Zgoša 20, 4275 Begunje na Gorenjskem. Gramatex d.o.o. si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli nenapovedano spremeni vsebino teh splošnih pogojev poslovanja. Ob vsaki spremembi splošnih pogojev poslovanja bo Gramatex d.o.o. kupce obvestil z javno objavo teh splošnih pogojev v spletni trgovini Gramatex.
  Za vse spore, ki izhajajo iz uporabe spletne trgovine Gramatex in iz teh splošnih pogojev poslovanja, ki jih Gramatex d.o.o. in kupec ne bi mogla sporazumno rešiti, je pristojno stvarno pristojno sodišče v Kranju.

  Ti pogoji začnejo veljati dne 11.12.2017

   

  OBRAZEC ZA POTROŠNIKA - ODSTOP OD POGODBE: Obrazec v datoteki pdf